Codi Ictus

L’ictus és una malaltia aguda, en què el temps de reacció és crucial de cara a la supervivència i possibilitats de recuperació de la persona sense seqüeles. Per això, la velocitat en el diagnòstic i el tractament són claus.

El Codi Ictus és un protocol d’emergència, implantat a tot el país, que serveix per identificar de forma ràpida les persones que pateixen un ictus i les seves característiques clíniques per traslladar-los urgentment a l’hospital més proper preparat amb capacitat de diagnòstic i tractament.

Actualment, a Catalunya hi ha una xarxa de 6 hospitals terciaris, 8 hospitals de referència i 12 hospitals comarcals, així com el Sistema d’Emergències Mèdiques que permeten escurçar el temps que passa entre l’inici de l’ictus i el tractament.

Els hospitals comarcals estan equipats amb Teleictus, una xarxa de telemedicina per donar resposta a les activacions del Codi ictus en àrees allunyades. El sistema permet compartir imatges mèdiques amb una guàrdia centralitzada les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any que gràcies a la seva expertesa assessora l’equip assistencial amb el tractament més adequat.