La pregunta “TINC SOLUCIÓ?” és la que es fa qualsevol persona que té una discapacitat després de patir un ictus o qualsevol altra malaltia amb seqüeles. És evident que amb una discapacitat no es pot fer la mateixa vida d’abans de patir l’ictus, però en la mesura del possible, i en funció del grau de discapacitat, la solució és adaptar-se i conviure de la millor manera possible amb la nova situació. Per a la majoria de pacients, la teràpia de rehabilitació física és la pedra angular del procés de rehabilitació.

La rehabilitació mèdica està cada vegada més especialitzada i en les unitats de malalts que han patit un ictus es fa necessari el treball en equip i coordinat.

Cal començar la rehabilitació el més aviat possible, amb una intervenció multidisciplinar i intensiva, com a mínim durant els primers 3 o 6 mesos.

Si després d’aquest temps s’arriba a una fase d’estabilització, cal seguir fent una pauta d’exercicis de forma sistemàtica, ja que durant el primer any el pacient pot anar recuperant capacitats.

El tipus de teràpia que un malalt ha de seguir, dependrà de la fase de la malaltia en què es trobi, però es poden diferenciar les següents:

[table id=1 /]